Menu

Sesongin raaka-aineet eivät ole vain kestäviä ja budjettiystävällisiä, mutta myös maistuvat hyvältä! Tässä oppaamme sesongin satokasveihin ja hyödykkeisiin, joita voidaan säilöä ympäri vuoden. Saat vinkkejä myös makupareista, sopivista tekniikoista ja food hackseista. Älä unohda säilöä raaka-aineita, kun sesonki alkaa olemaan lopuillaan. Maukasta kokkailua!

Sesongissa: Joulukuu

 

Porkkana

Vaatimaton porkkana tulisi löytyä jokaisen keittiön raaka-ainevarastosta. Sitä voi valmistaa makeana ja muussatuna jälkiruokiin ja kakkuihin, raikkaana ja eläväisenä raakaraasteena tai lisättynä salaatteihin ja se on myös aromaattisen mehukas paistettuna tai grillattuna. Porkkanat kestävät vahvempiakin mausteita ja makuja: uunipaistetut porkkanat paprikan, suolan ja jauhetun korianterin kanssa on klassikko Pohjois-Amerikan BBQ-vyöhykkeellä. Ja jos maustat porkkanat kuten lihan tai kalan, saat hyötyjä takaisin moninkertaisesti. Voit tehdä fantastisen hyvää kasvipohjaista porkkana"makkaraa" paistamalla kokonaiset porkkanat ja kääntelemällä ne nopeasti ruskistuneessa voissa ennen kuin tarjoat ne hot dog -sämpylän välissä. Koristele tuoreilla yrteillä ja versoilla ja mahdollisesti pienellä määrällä tahini-kastiketta. Porkkanaa on saatavilla lukuisissa eri väreissä, mikä helposti antaa wow-efektin tarjoiltaessa sitä.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu