Menu

Raaka-aineet

+

Riistaliemi:

  • Herkkusieni, tuore 0.5 kg
  • Keltasipuli 0.3 kg
  • Knorr Professional Fond Riista 1L 1.5 l
  • Portviini 0.4 l
  • Liemijuurekset
  • Kananmunan valkuainen
  • Jauheliha, paisti
  • Karhunlaukka
  • Suola

Briossi:

  • Hiiva 12.0 g
  • Sokeri 50.0 g
  • Suola 7.0 g
  • Täysmaito 0.8 dl
  • Vehnäjauho 500.0 g
  • Kananmuna 6.0 kpl
  • Voi, normaali suolainen 500.0 g

Viimeistely:

  • Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg
  • Jäkälä, puhdistettu

Suomen kokkimaajoukkueen resepti

...

Valmistus

  1. Riistaliemi:

    Laita sienet, sipulit, riistafondi ja viini kattilaan. Hauduta kaksi tuntia miedolla lämmöllä. Siivilöi ja jäähdytä liemi. Aja liemijuurekset kutterilla karkeaksi rouheeksi ja lisää jauheliha sekä valkuaiset. Pyöräytä kutterilla nopeasti ainekset sekaisin. Sekoita massa kylmän liemen joukkoon ja lämmitä liemi hiljalleen juuri ja juuri kiehuvaksi. Keitä lientä hetken aikaa. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetken aikaa. Nosta valkuaiskakku liemen pinnalta varovasti ja laita liemen joukkoon karhunlaukka. Kelmuta kattila ja anna maustua 15 minuuttia. Siivilöi liemi harsoliinan läpi. Mausta suolalla ja tilkalla portviiniä.
  2. Briossi:

    Kuumenna maito 40-asteiseksi ja lisää hiiva, suola sekä sokeri. Laita neste yleiskoneen kulhoon ja lisää jauhot koneen käydessä. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää pikku hiljaa huoneenlämpöinen voi kuutioina joukkoon . Laita massa kulhoon ja kelmuta. Anna kohota jääkaapissa yön yli. Muotoile taikina voideltuun leipävuokaan ja anna kohota pari tuntia. Voitele briossit kananmunalla ja paista 160 asteessa 30 minuuttia tai kun ovat kypsiä. Jäähdytä.
  3. Viimeistely:

    Kuumenna liemi. Leikkaa briossista 10 suorakaiteen muotoista leipää ja paahda ne. Voitele leipä majoneesilla ja koristele friteeratula jäkälällä. Mausta suolalla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu