Menu

Esittelemme joka kuukausi muutamalla lauseella raaka-aineita, joita voit hyödyntää juuri nyt. Ne voivat olla raaka-aineita, jotka ovat saatavilla vain hetken aikaa tai jotka viihtyvät viileämmissä säilytyspaikoissa ja ovat siksi saatavilla ympäri vuoden.  

Sesongissa: Marraskuu

 

Parsakaali

Selkeä suosikki monentyyppisissä ravintoloissa ja sopii kaikkeen aina kodin ruoanlaitosta aasialaiseen fuusioon, kulhoruokiin ja street foodiin. On vaivan arvoista etsiä myös hieman epätavallisempia parsakaalin lajikkeita. Italiassa hiukan kitkerämpi parsakaalilajike, rapini, on suosittu pastojen ja makkaroiden kanssa nautittuna, kun taas Espanjassa ihmiset tykkäävät syödä rapinia sianlihan kanssa. Kiinalainen parsakaali kai-lan sen sijaan on makeampaa ja sopii uppopaistoon tai grillaamiseen sienten, osterikastikkeen, valkosipulin, naudanlihan ja muiden voimakkaiden makujen kanssa. Voit aina toki höyryttää parsakaalin esimerkiksi parsakaalipyreeksi tai viipaloida sen ohuiksi parsakaalisipseiksi. Viljelevä kokki löytää eri parsakaalilajikkeiden siemeniä hyvinvarustetuista verkkokaupoista.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu