Näin lisäät vegemättöruokien myyntiä ravintolassasi
Vinkit ja reseptit, jotka poistavat vihannesten terveellisyysleiman lopullisesti!
Miellätkö kasvipainotteisen ruoan uhrauksena, jolla harvoin, jos koskaan, voi saavuttaa samantasoisen nautinnon kuin lihalla? Siinä tapauksessa on korkea aika tarkastella asiaa uudesta näkökulmasta ja keskittyä oikeanlaisiin ruokaresepteihin. Vihanneksissa on yhtä paljon junk food -potentiaalia kuin lihassa, ainakin jos kysyt kokeiltamme. Alle olemme koonneet pohjoismaisen kokkitiimimme parhaat vegemättövinkit.

1. Tukeudu oikeanlaiseen reseptiin
Sinun ei todellakaan tarvitse keksiä kaikkea itse. Kokeile reseptivihkomme reseptejä ja katso, miten asiakkaasi nauttivat kasvipohjaisesta roskaruoasta aivan uudella tavalla. Resepteistämme löytyy kaikkea aina innovatiivisesta Amazeballs Sub Sandwichistä aina seitsemään eri makumajoneesidippiin, jotka nostavat The Vegetarian Butcher NoChicken Nuggetsin uusiin ulottuvuuksiin. Mainitsimmeko muuten kardemumma- ja mantelivispidonitsit?

2. Älä lokeroi vegeä
Vaikka koko artikkeli kuulostaa ehkä vegaaniselta, pointtimme on siinä, että on aika lopettaa kasvipohjaisten ruokien erottaminen muusta ruokalistasta. Heitä ne rohkeasti muiden ruokien joukkoon ja anna asiakkaiden valita se, mikä heidän mielestä kuulostaa parhaimmalta. Tietenkin pitäisi olla helppoa nähdä, onko ruokalaji kasvipohjainen vai ei, mutta voit aina laittaa tiedon ruokalajin kuvaukseen. Mielikuvituksellinen nimi houkuttelee paljon enemmän ihmisiä kuin pelkkä "vegaaninen x" tai "vegetaarinen y". Etenkin, jos kyseessä on roskaruoka, koska silloin jopa nimen pitäisi olla herkullisen ronski.
"Olen ollut viime vuosina mukana kouluprojektissa, jonka tavoitteena oli tehdä kasvisruoasta kiinnostavaa. Nimesimme ruokalajit sellaisten asioiden mukaan, joiden nimessä ei ollut ”vegetaristinen" tai "vegaani", ja saimme positiivista palautetta. Nämä kaksi pientä sanaa voivat jopa ällöttää joitakin ihmisiä, ja se on tarpeetonta."
/Sami, keittiömestari, Unilever Food Solutions, Suomi

3. Muista suolaisuus, happoisuus, umami ja rasva
Kunhan lisäät kasvisruokiin umamia, happoisuutta, suolaisuutta ja rasvaa, pääset jo pitkälle. Jos haluat lisää ja yksityiskohtaisempia vinkkejä ruokiesi maun kohottamiseen, klikkaa tästä!
4. Hyödynnä kaikki raaka-aineet mahdollisimman hyvin ja parhaalla mahdollisella tavalla
Lihan rakenne on kypsennettynä lähes aina samanlaista. Kasvimaailma tarjoaa sen sijaan paljon enemmän mahdollisuuksia, kun haluat luoda täydellisen aterian. Alla on listattu muutamia kokkiemme vihreitä suosikkeja eri ruoanlaittomenetelmiä käyttäen:

Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2023.
Aiheeseen liittyviä reseptejä
-
Chili NoChicken Roll -
"Salciccia", Sauerkraut Coleslaw and Spicy Honey Mustard -
Deep Fry Pies -
Crispy Cheesy Tots "Animal Style" -
Sweet and Spicy Crispy NoChicken Burger -
Sweet and Spicy Crispy NoChicken Burger -
Ultimate Loaded Nachos -
Wrap with NoChicken Chunks -
Glaced Onion with Fried Capers -
Berlin Pita Kebab -
Crispy NoChicken Salad with Parmesan Dressing -
Smash Mushroom Veggie Burger -
The Vegetarian Butcher No Chicken Chunks Nuggets ja tryffelimajoneesia -
Mixed Veg "Middle East" with Harissadip -
Heart Attack Crispy NoChicken Burger -
Deep Dish Pizza
More info
Aiheeseen liittyviä tuotteita (11)
Tuote lisätty
Tuotteen lisäys epäonnistui
Tuote postettu
Tuotteen poistaminen epäonnistui
Kirjautumalla saat
- Pääsyn ilmaisiin koulutuksiin
- Parhaat respetit ja vinkit kansainvälisiltä kokeilta
- Uusimpia trendejä