Pyöreä ja maukas tomaatti on oikein kiva punainen kasvis. Vai onko? No, ei oikeastaan. Kasvitieteellisesti tomaatti on itse asiassa hedelmä, koska sillä on kuori, joka suojelee sen sisällä olevia siemeniä. Tutustumme alla lähemmin tomaattiin, jota Knorr ja WWF pitävät tulevaisuuden ruokana, nimittäin oranssiin sellaiseen.
Oranssi tomaatti
Kuten kaikkien tomaattien, myös oranssin tomaatin alkuperän voi jäljittää pieniin, täydellisen pyöreisiin marjoihin, jotka kasvavat villinä Perussa ja Galapagoksen saarilla. Myöhemmin tomaatteja ryhdyttiin viljelemään ja kehittämään niiksi lajikkeiksi, joita syömme tänä päivänä.
Oranssit tomaatit ovat makeampia ja sisältävät vähemmän happoa kuin muut tomaatit ja ne sisältävät myös kaksi kertaa enemmän A-vitamiinia ja foolihappoa (B-vitamiinia) kuin punaisissa ja vihreissä tomaateissa on. Useimmat oranssit tomaatit ovat myös pitkäaikaisen viljelyn tulosta, mikä tekee niistä vastustuskykyisiä taudeille ja tuholaisille.