1. Esittely
Opi laittamaan ruokaa kuin aito thaikokki Lontoon Rosa’s Thai Cafén keittiömestarin ja omistajan Saiphin Mooren kanssa. Hän tutustuttaa sinut thaikeittiön ainutlaatuisiin makuihin, tekniikoihin ja aineksiin, ja antaa vinkkejä siitä, miten voit valmistaa aidot thairuoat, kuten tulisen curryn ja äyriäisvokin.
2. Oikeiden välineiden käyttö
Opi valmistamaan aitoja thairuokia keskeisillä välineillä yksinkertaisesta survimesta ja huhmareesta laadukkaaseen riisinkeittimeen.
3. Aitojen ainesten käyttö
Opi keittiömestari Saiphin Moorelta keskeisistä aineksista ja siitä, millä tuoreilla yrteillä ja mausteilla luodaan aito thairuoka.
4. Makupohjan luominen
Tutustu siihen, miten currytahnat ja kastikkeet muodostavat monien thairuokien pohjan, esimerkiksi pad thaissa ja vokkiruoissa.
5. Perusasioiden tärkeimmät tekniikat
Keittiömestari Saiphin Moore kertoo, miten käytetään vokkipannua, joka on tärkeä väline kaikissa thaimaalaisissa keittiöissä.
6. Punainen naudanlihacurry kookosmaidolla
Katso tästä vaiheittaisesta ohjeesta, miten valmistetaan punainen naudanlihacurry, jonka pohjana ovat punainen currytahna, eri yrtit ja tietysti naudanliha.
7. Yrtti-äyriäisvokki
Opi valmistamaan äyriäisvokkia, jonka pohjana käytetään tuoksuvia yrttejä ja mausteita ja eri äyriäisiä, ja johon lisätään salainen ainesosa...
8. Vihreä thaikanacurry
Tässä kanaa sisältävässä vihreässä thaicurryssa täyteläisen pohjan muodostavat vihreä currytahna ja kookosmaito. Se maustetaan yrteillä ja kastikkeilla, ja mukaan lisätään muutamia erityisiä thaimaalaisia aineksia.
9. Punainen thaikurpitsacurry
Täyteläisen ja lämmittävän punaisen kurpitsacurryn pohja valmistetaan punaisesta currytahnasta ja kookosmaidosta, ja siihen lisätään runsaasti kasviksia ja yrttejä. Thairuokien klassikko.
10. Kanavokki pyhäbasilikan kera
Thaimaalainen keittiömestari Saiphin Moore valmistaa kanavokkia pyhäbasilikan kera. Se on klassinen thaimaalainen ruokalaji, jossa on valkosipulia, chiliä, kanaa ja paljon yrttejä sekä Rosa’s Cafen omaa vokkikastiketta.