Herkullisia yhdistelmiä
Panosta kasvispohjaisiin raaka-aineisiin, jotka korvaavat liharaaka-aineen tai sopivat siihen ja korostavat sitä. Vaihdettavan raaka-aineen määrä riippuu tietysti siitä, mitä valmistat ja minkä maun ja rakenteen haluat saada esiin. Murekkeissa 30 % kasviksia ja 70 % lihaa on maukas ratkaisu murekkeisiin. Samalla lihan korvaaminen kasviksilla tekee ruoasta edullisempaa, ympäristöä säästävämpää ja terveellisempää. Muissa ruokalajeissa kasviksia voi lisätä enemmän ja joskus taas lihan korvaaminen puoliksi kasviksilla toimii erinomaisesti. Puhumattakaan ruoasta, joka sisältää pelkästään kasviksia. Vain luovuus ja makuaistisi ovat rajana!
Lisää murkkeisiisi näitä:
- kasvismureke
- linssit
- pavut
- sienet
- juurekset
Vinkki!
Oletko tehnyt tuorepuristettua kasvismehua? Sekoita mehusta jäänyt massa murekkeeseen!
Korvaa liha broileri- ja possuruoissasi seuraavilla:
- soijaproteiini
- quorn (sieniproteiini)
- seitan
Korvaa liharuokiasi seuraavilla:
- sienet
- tumma seitan
- juurekset
"30 % kasviksia ja 70 % lihaa on maukas ratkaisu liharuokiin. Lihan korvaaminen kasviksilla tekee ruoasta edullisempaa, ympäristöä säästävämpää ja terveellisempää."