Menu

02:30

1. Mitä on vähähävikkinen kokkaus?

Vähähävikkinen kokkaus ei ole vain viimeisin trendi, vaan myös kokkien velvollisuus. Se tarkoittaa ruoan kokonaisvaltaista lähestymistä ja tavallisesti jätteenä pidettyjen ainesten käyttämistä herkullisissa resepteissä. Valmistaudu oppimaan innovatiivisia kokkaustekniikoita ruokahävikin hyödyntämiseen ja tulevaisuuteen katsovan menun luomiseen.

05:12

2. Fermentoidut kasvikset

Tämän reseptin jälkeen et enää katso kasvishävikkiä samalla tavalla. Opi muuttamaan kasvisten kuoret ja lehdet kimchiksi. Yksinkertaisen purkkifermentoinnin avulla saat mausteisen lisukkeen kaikkiin vähähävikkisiin resepteihin sekä paljon muuta.

04:01

3. Kimchiä paistetun riisin kera

Valmistaudu moderniin, ekologiseen ja maukkaaseen aasialaishenkiseen kimchiin paistetun riisin kera. Tässä videossa keittiömestari Weij näyttää, miten hyödynnät hävikitöntä kimchiä, riisin tähteitä ja porkkanankuoria luodaksesi erinomaisen kasvispääruoan menuusi.

03:13

4. Koji

Fermentointi on pelin henki tässä koji-reseptissä. Keittiömestari Weij näyttää, miten luot fermentoidun viljan keittiössäsi käyttämällä pastaa, vanhaa leipää tai ohraa. Salainen ainesosa? Koji-itiöt, jotka vaikuttavat yön yli. Käytä kojia soijakastikkeeseen, misoon, sakeen ja moneen muuhun.

02:38

5. Miso

Muunna kojisi misoksi tällä yksinkertaisella reseptillä. Misoa on perinteisesti tehty soijapavuista ja riisistä, mutta tässä videossa opit tekemään sitä fermentoidusta ohrasta ja vanhasta pastasta. Tämä vähähävikkinen aines on mahtava lisä umamirikkaisiin resepteihin.

03:29

6. Kalakastike

Mikä on paras tapa käyttää kalantähteitä? Tee tietenkin kalakastiketta! Tässä reseptissä käytetään bakteereita ja entsyymejä, jotka esiintyvät luonnostaan kaloissa ja luodaan umamirikas mauste aasialaisiin resepteihin, pastoihin ja marinadeihin.

02:17

7. Viinietikkaa ylijääneestä alkoholista

Tiesitkö, että voit tehdä etikkaa mistä tahansa, jossa on alkoholia tai sokeria? Tässä videossa keittiömestari Weij esittelee, kuinka fermentoida alkoholin avulla, tekniikan, jossa käytetään ylijäänyttä viiniä ja olutta sekä eläviä etikkabakteereita luomaan happaman mausteliuoksen.

01:51

8. Viinietikkaa ylijääneestä mehusta

Onko sinulle jäänyt mehua yli? Muunna sokeripitoinen juoma etikaksi fermentoinnin avulla. Tarvitset vain hieman hiivaa ja pastöroimatonta etikkaa luodaksesi tämän happaman mausteen. Siitä tulee oleellinen hävikitön ainesosa, jota käyttää kastikkeisiin, mausteisiin ja maukkaisiin resepteihin.

02:30

9. Maustekastike

Mietitkö, miten voit vähentää hävikkiä? Tämä resepti on sinua varten. Opit tekemään maustekastikkeen vihannesjämistä yksinkertaisella purkkifermentointitekniikalla. Saat siitä keskeisen ainesosan tulevaisuuteen katsovaan maustamiseen ja marinointiin!

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu