Joskus sinun täytyy kaivaa löytääksesi kultaa. Ja kullalla me tarkoitamme tietenkin juuripersiljaa ja mustajuurta – kahta raaka-ainetta, joiden pitäisi meidän mielestämme saada enemmän huomiota.
Mustajuuri
Mustajuuri on yleinen useissa Pohjois-Euroopan maissa, ja sen paksun, tumman kuoren alta löytyy keveä ja mieto sisus. Se ei näytä kummoiselta, mutta mustajuuri sisältää paljon kuitua, E-vitamiinia ja rautaa, ja se on herkullinen ja mahtava vaihtoehto esimerkiksi perunalle.
Juuripersilja
Juuripersilja kestää kuivuutta ja kasvaa ympäri vuoden muun muassa Aasian maissa. Tästä huolimatta se kasvaa myös meillä ja voi kasvaa todella pitkäksi. Juuripersilja muistuttaa ulkonäöltään palsternakkaa, mutta sijoittuu maultaan jonnekin juurisellerin, porkkanan ja persiljan välimaastoon. Se sopii käytettäväksi raakana salaateissa, kuullotettavaksi tai uppopaistettavaksi. Esimerkiksi juuripersiljasipsit ovat huikean hyviä. PS. Tiesitkö, että juuripersilja on erinomainen C-vitamiinin lähde?
Lähde: Future 50 Foods -raportti