Menu

Raaka-aineet

+

Maissiliemi

  • Maissi 300.0 g
  • Knorr Professional Kanafondi 1 L 300.0 ml
  • Vesi 100.0 ml

Chawanmushi

  • Maissiliemi 300.0 g
  • Kananmuna 2.0 kpl
  • Soijakastike 15.0 g
  • Mirin (Riisiviinietikka) 15.0 g
  • Suola 2.0 g

Marinoitu kirjolohen mäti

  • Kirjolohenmäti 80.0 g
  • Mirin (Riisiviinietikka) 20.0 g
  • Soijakastike 20.0 g

Haudutettu Kombu levä

  • Kombu 20.0 n/a
  • Vesi 20.0 ml

Suomen Bocuse d´Or edustaja Johan Kurkela valmistaa Chawanmushin eli japanilaisen suolaisen munavanukkaan. Chawanmushin pohjassa käytetään Knorr Professional KANAFONDia josta saadaan munavanukkaaseen täyteläinen maku. Hienostunut soijakastikkeella ja mirinillä marinoitu kirjolohen mäti täydentää kaunista annosta.

...

Valmistus

  1. Maissiliemi

    Kiehauta kaikki raaka-aineet kattilassa, siirrä pois levyltä ja anna maustua 30min. siivilöi.
  2. Chawanmushi

    Yhdistä kaikki raaka-aineet kulhossa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi massa annoskulhoihin. Peitä kulhot kelmulla ja kypsennä höyrykorissa 25min tai kunnes vanukas on hyytynyt.
  3. Marinoitu kirjolohen mäti

    Huuhtele mäti hellästi kylmällä vedellä kunnes vesi on kirkasta. Valuta mäti ja yhdistä astiassa mirinin ja soijan kanssa. Anna maustua vähintään 2h. Siivilöi neste pois ennen tarjoilua.
  4. Haudutettu Kombu levä

    Vakumoi kombu ja vesi vakuumipussiin. Kypsennä 100c höyryuunissa 20min, Jäähdytä ja leikkaa muotoon.
  5. Lisäksi

    ruskistettua voita 
    paahdettua maissia 
    fenkolin kukkia
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu