Menu

Raaka-aineet

+

Jääkellarinlohi

  • Lohifilee 800.0 g
  • Merisuola, karkea 200.0 g
  • Vesi 1800.0 ml
  • Tilli, tuore
  • Maustepippuri, kokonainen 15.0 kpl
  • Sitruunan kuori 1.0 kpl

Hovimestarin kastike


"Kaloja ei voi joulupöydässä olla liikaa. Sen lisäksi tämäkin klassikko oli ehdottomasti saatava mukaan. Hovimestarin kastiketta kuitenkin halusin tuunata jouluisempaan suuntaan ja se onnistui hienosti joulun mausteilla."
Suomen kokkimaajoukkueen kapteeni Matias Haapsaari

...

Valmistus

  1. Jääkellarinlohi

    Valmista ensin suolaliemi mausteineen. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ja suolaa lohta vähintään yön yli.   
  2. Hovimestarin kastike

    Valmista hovimestarin kastike sekoittamalla sinappi, jaloviina, sokeri, etikka ja mausteet. Emulgoi öljy ja lisää lopuksi hienonnettua tilliä.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu