Etkö ole teenjuoja? Oh well, sinun kannattaa silti opiskella teen tuntijaksi. Mikset kokeilisi maustaa porkkanapiiraasi kastiketta chailla! Tai kokeilisi tehdä hyvää omena-chai-glögiä ensimmäiseksi adventiksi?
Maittavia teereseptejä!
Vihreä tee sopii sushiin, kalaan, höyrytettyihin vihanneksiin, kasvissalaatteihin, kanaan ja riisiin. Musta tee sopii punaiseen lihaan, suklaaseen, leivonnaisiin ja mahtaviin jälkiruokiin.
Porkkanapiiras ja Chai-vaahto
10 hengelle à 125 g • LAKTOOSITON
Porkkanapiiras
- 500 g Valmis murotaikina
Täyte
- 500 g Apetit kotimainen porkkanasose
- 3 kpl Kananmuna
- 10 g Maizena maissitärkkelys
- 200 g Rama Professional Kuohu 30 %
- 50 g Knorr Inkivääri Puré Professional
- 100g Sokeri
Chai-vaahto
- 2,5 g Rama Professional Kuohu 30 %
- 2 ps Lipton Chai -tee
- 50 g Sokeri
Valmistus
- Sulata porkkanasose ja sekoita muiden aineiden kanssa.
- Aseta leivinpaperi ½ GN-vuokaan ja levitä murotakina päälle.
- Kaada täyte muropohjan päälle ja kypsennä uunissa kiertoilmalla 150 astetta 45-60min.
- Jäähdytä pöydällä huoneenlämpöiseksi, leikkaa ja tarjoile Chai-vaahdon kanssa.
CHAI-VAAHTO
- Lisää kattilaan kerma ja teepussit, kuumenna kiehuvaksi ja jäähdytä.
- Nosta jäähtyneestä kermasta teepussit pois ja purista kaikki neste teepusseista mukaan, lisää sokeri ja vaahdota.
Omena-Chai-glögi
10 hengelle à 200 g • VEGAANINEN
Raaka-aineet
- 2000 g Omenamehu
- 10 ps Lipton Chai -tee
Valmistus
- Kuumenna omenamehu kiehuvaksi, lisää joukkoo teepussit ja hauduta 10 min.
- Tarjoile ja koristele esimerkiksi omenan viipaleilla.
Karpalo-Hibiskus -teejuoma
10 hengelle à 200 g • VEGAANINEN
Raaka-aineet
- 1500 g Karpalomehu
- 500 g Vesi
- 10 ps Lipton Hibiscus & Passionfruit -yrttitee
Valmistus
- Mittaa karpalomehu astiaan ja lisää joukkoon teepussit.
- Anna mehun ja teepussien hautua kylmässä yön yli.
- Poista teepussit ja tarjoile jäiden kanssa. Koristele esimerkiksi jäisillä karpaloilla.