Palmuöljyllä on monia etuja, ja kuten jo toisessa artikkelissa mainitsimme, sillä on maun ja käyttötavan suhteen joitakin sellaisia ominaisuuksia, mitä muilla kasviöljyillä ei ole. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:
- Palmuöljy ei sisällä transrasvoja ja se korvaa kovat rasvat.
- Se sisältää vähemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin maitorasva/voi…
- … ja kestää kuumennusta paremmin, mikä antaa sille erinomaiset ruoanlaitto-ominaisuudet.
- Palmuöljyllä on kermainen rakenne ja neutraali tuoksu, joten se soveltuu moniin eri elintarvikkeisiin.
- Palmuöljyn tuotanto vaatii vähemmän vettä, lannoitteita ja torjunta-aineita verrattuna muihin kasviöljyihin.
Suurempi sato viljelyalaa kohti kuin joillakin muilla raaka-aineilla
Toinen asia, jota et ehkä tiedä palmuöljystä on se, että öljypalmusta saatu satotuotto viljelyaluetta kohti on korkea. Itse asiassa se on kymmenen kertaa suurempi kuin soijapavuilla, kahdeksan kertaa suurempi kuin auringonkukilla ja kuusi kertaa suurempi kuin rapsilla. Entäpä kookosrasva? Myös se vaatii 5-8 kertaa suuremman viljelyalueen kuin palmuöljy.