Haluamme olla eturintamassa kehittämässä huomisen kestävää keittiötä jo tänään. Toivomme, että myös sinä olet mukanamme. Vaikka tehtävä voi tuntua haastavalta, on monia asioita, joilla voimme edistää kestävää kehitystä.
Meidän strategiamme kestävään kasvuun
Unilever Sustainable Living Plan (USLP) -ohjelma on vuonna 2010 lanseerattu Unileverin kestävän kasvun ohjelma. Tavoitteemme on sen avulla vuoteen 2020 mennessä puolittaa ympäristövaikutuksemme, samalla kun kasvatamme toimintaamme. Tämä lisäksi työskentelemme maailmanlaajuisten terveyskysymysten parissa varmistaakseemme, että tuotteitamme kasvattavilla ja tuottavilla henkilöillä on kunnolliset työolosuhteet (mukaan lukien kohtuulliset maksut) ja terveysolosuhteet. Ohjelman kolme päätavoitetta perustuvat yhdeksään sitoumukseen: terveys ja hygienia, parempi ravitsemus, kasvihuonekaasut, vedenkulutus, jätteen vähentäminen, kestävä alkuperä, oikeudenmukaisuus työpaikoilla, mahdollisuuksia naisille ja osallistava liiketoiminta.
Parempi terveys ja hyvinvointi yli miljardille
Vuoteen 2020 mennessä autamme yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan.
Ympäristövaikutuksen puolittaminen
Vuoteen 2020 mennessä puolitamme tuotteidemme valmistuksesta ja käytöstä syntyvän ympäristövaikutuksen.
Paremmat elinolot miljoonille
Vuoteen 2020 mennessä parannamme miljoonien ihmisten elinoloja.
Asetamme tavoitteet korkealle
Viimeisin tilanneraporttimme osoittaa, että olemme pystyneet saavuttamaan suurimman osan kunnianhimoisista USLP-tavoitteistamme. Globaalisti olemme edistyneet hyvin ja olemme saavuttamassa 80% asettamistamme tavoitteista.
Kestävä alkuperä
Viimeistään vuonna 2020 kaikki maatalouden raaka-aineemme ovat kestävästi tuotettuja.
Jäte
Puolitamme käytettyjen tuotteidemme hävittämiseen liittyvän jätemäärän viimeistään vuonna 2020.
Parempi ravitsemus
Kaksinkertaistamme tiukimmat ravitsemussuositukset täyttävien tuotteiden määrän valikoimassamme vuoteen 2020 mennessä.
Muovi 100 % kierrätettävää
Viimeistään vuonna 2025 kaikki Unileverin käyttämät muovipakkaukset ovat kierrätettäviä.
Vesi
Viimeistään 2020 vähennämme tuotteidemme kuluttajakäytön vedenkulutuksen puoleen.
Sähkö 100% uusiutuvaa 2020
Haluamme ostaa kaiken sähköenergiamme uudistuvia lähteitä käyttävistä sähköverkoista vuoteen 2020 mennessä.
Kasvihuonekaasut
Puolitamme tuotteidemme elinkaaren kasvihuonekaasuvaikutukset vuoteen 2030 mennessä.
Energia 100 % uusiutuvaa 2030
Kaikki konsernin käyttämä energia on peräisin uusiutuvista lähteistä vuonna 2030.
Kestävä viljely käytännössä
Kestävä maatalous on kokonaisvaltainen järjestelmä, joka koostuu kasvien ja eläinten suojelumenetelmistä sekä planeetan hyvinvointia edistävistä tavoitteista. Unilever Food Solutionsin kestävästi tuotettujen viljelykasvien on täytettävä yksitoista alla mainittua tärkeää vaatimusta.
Edistämme biologista monimuotoisuutta
- Rakennamme patoja uusien ekosysteemien luomiseksi.
- Rakennamme hyönteishotelleja viljelysten läheisyyteen pölytyksen tehostamiseksi.
- Varmistamme pesä- ja talvehtimispaikkoja leppäkertuille.
Tuholaistorjunta
Jokaisella tuhoeläimellä on luontainen vihollisensa, ja selvittämällä, mitkä lajit eivät viihdy yhdessä, voidaan luontaisin keinoin häätää kutsumattomat vieraat pelloilta.
Tuotteidemme hiilidioksidivaikutus arvoketjun eri osissa
- 26 % Raaka-aineet
- 3 % Valmistus
- 2 % Kuljetus ja myynti
- 68 % Asiakaskäyttö
- 1 % Myynti/kierrätys
Unilever on kestävän kehityksen kärjessä
Kun yli tuhatta kestävän kehityksen asiantuntijaa 79 maasta pyydettiin nimeämään spontaanisti yritys, jonka he katsoivat olevan johtavassa asemassa kestävän kehityksen integroimisessa liiketoimintastrategiaansa, sijoittui Unilever ylivoimaisesti ensimmäiselle sijalle. Jos tämä ei vielä riitä, on Unilever tunnetun Dow Jones Sustainability World Index -kestävyysindeksin mukaan maailman kärjessä elintarvikealan yritysten joukossa – jo 19 vuotena peräkkäin.
Me autamme mielellämme sinua työssäsi
Tutustu työkaluihimme ja näe, miten ne voivat auttaa sinua jokapäiväisessä elämässäsi.