Menu

Siinä kesti jonkin aikaa, mutta nyt myös me täällä Pohjoismaissa olemme aukaisseet silmämme merilevälle. Ja ihme jos emme olisi, ottaen huomioon, miten tämä jännittävä ja monipuolinen raaka-aine samaan aikaan maistuu hyvälle, sisältää useita tärkeitä ravintoaineita ja tukee meren biologista tasapainoa.

 

Kun levät ovat paakkuuntuneet yhteen, niitä kutsutaan tavallisesti merileväksi. Tämän ryhmän joukosta löydät muun muassa punalevää, viherlevää ja ruskolevää. Japanissa ja Koreassa wakamea (ruskolevä) on käytetty jo vuosisatojen ajan. Sen lisäksi, että se sisältää useita tärkeitä ravinteita, kuten omega-3-rasvahappoja – jota muuten löytyy hyvin harvoin kasvispohjaisista ruoista – wakame  kasvaa nopeasti ilman torjunta-aineita ja lannoitteita. Sitä voidaan myös korjata ympäri vuoden. Wakamea myydään yleensä kuivatussa muodossa, mutta se saa lähes silkkimäisen koostumuksensa kosteutettuna. Käytä wakamea keitoissa, pataruoissa, wokeissa, salaateissa ja monissa muissa terveellisissä annoksissa.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu