Menu

Raaka-aineet

+

Taikina

  • Kevytmaito, vähälaktoosinen 110.0 ml
  • Hiiva 10.0 g
  • Sokeri 40.0 g
  • Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg 65.0 g
  • Kokonainen vihreä kardemumma 4.0 g
  • Vaniljasokeri 2.0 g
  • Leivinjauhe 2.0 g
  • Vehnäjauho 225.0 g

Mantelikerma

  • Täysmaito 75.0 ml
  • Manteli 150.0 g
  • Kardemumma, jauhettu 1.0 g
  • Vaniljasokeri 2.0 g
  • Sokeri 45.0 g
  • Kuohukerma 300.0 ml

Kypsennys ja viimeistely

  • Tomusokeri
  • Kardemumma, jauhettu

...

Valmistus

  1. Taikina

    Liuota hiiva maitoon ja lisää sitten sokeri, majoneesi ja kardemumma. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää se vähän kerrallaan sekoittaen maitoseoksen joukkoon. Vaivaa taikinaa taikinakoukulla noin 15 minuutin ajan, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Anna levätä liinan alla 15 minuuttia. 

    Jaa taikina 16 yhtä suureen osaan ja siirrä ne jauhotetun leivinpaperin päälle. Anna kohota 2,5–3 tuntia.
  2. Mantelikerma

    Jauha mantelit ja sokerit hienoksi mikserissä. Lisää maito, kardemumma ja vaniljasokeri ja sekoita massa tasaiseksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää mukaan mantelimassa ja jatka vatkaamista kunnes saat tasaisen kiiltävän vaahdon. Pidä vaahto viileänä.
  3. Kypsennys ja viimeistely

    Kuumenna öljy 180 asteeseen. Kypsennä munkit öljyssä, paistaen niitä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä jäähtymään ritilälle tai paperin päälle. 
    Leikkaa munkeista hattu pois ja täytä sisus mantelikermalla. Laita hattu takaisin päälle ja ripottele päälle tomusokeria ja jauhettua kardemummaa Tarjoile heti.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu