Menu

Raaka-aineet

+

Suklaakakku

Creme Anglaise

  • Kuohukerma 500.0 ml
  • Täysmaito 500.0 ml
  • Kananmunan keltuainen 200.0 g
  • Sokeri 100.0 g

Praliinimousse

  • Creme Anglaise 600.0 g
  • Gelatiini 12.0 g
  • Vesi 50.0 ml
  • Praliini 300.0 g
  • Kuohukerma 400.0 g

Vadelmageeli

  • Vadelma pyre 500.0 g
  • Vesi 200.0 ml
  • Sokeri 150.0 g
  • Agar agar 8.0 g

...

Valmistus

  1. Suklaakakku

    Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Rasvaa irtopohjavuoka tai vuoraa leivinpaperilla 1/3 GN-vuoka. Kaada taikina vuokaan tasaisesti. Paista 160 asteessa 30 minuuttia. Ennen kumoamista jäähdytä 10 minuuttia. Anna jäähtyä kumottuna ainakin tunnin verran ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
  2. Creme Anglaise

    Lämmitä Creme Anglaisen ainekset samalla sekoittaen vesihauteessa 85 asteiseksi. Jäähdytä. Siivilöi.
  3. Praliinimousse

    Anna liivatejauheen turvota vedessä viisi minuuttia. Kuumenna liivatevettä mikrossa 30 sekuntia ja lisää Creme Anglaisen joukkoon. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita praline ja anglaise. Nostele kermavaahto joukkoon. Anna tekeytyä vähintään neljä tuntia. Vatkaa mousse auki ja laita pursotinpussiin.
  4. Vadelmageeli

    Lämmitä vadelmapyre, vesi ja sokeri kiehuvaksi kunnes sokeri liukenee. Lisää agar sauvasekoittimella sekoittaen ja jäähdytä. Murra jäähtynyt blokki paloiksi pystyblendriin ja sekoita sileäksi. Siivilöi. Vakumoi kuplat pois. Laita pursotinpussiin.
  5. Esillelaitto

    Koristele annos vadelmilla ja kukilla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu