Menu

Raaka-aineet

+

Muroseos

  • Kaurahiutale 75.0 g
  • Auringonkukansiemen 75.0 g
  • Sokeri 50.0 g
  • Suola 2.0 g
  • Voi 75.0 g

Vaniljatäyte

Omenakastike

  • Omena 1.5 kg
  • Vesi 1.0 dl
  • Sokeri 100.0 g
  • Vaniljasokeri 6.0 g

Sokerikakku

Tarjoilun yhteydessä

  • Vadelma 200.0 g

Ystävänpäivänä on aina tarvetta vaaleanpunaisille herkuille ja mukaville yllätyksille. Tämä jälkiruoka on kuin unelma. Ilmavassa kakussa on kotitekoista hapokasta omenakastiketta ja kuohkeaa vaniljavaahtoa, rapean aurinkoista muruseosta ja huurteisia vadelmia. Kaikki osaset voidaan valmistaa etukäteen!

...

Valmistus

  1. Muroseos

    • Kuumenna uuni 160 asteeseen.
    • Hienonna auringonkukansiemenet karkeasti ja sekoita jauhojen, sokerin, suolan ja voin kanssa murumaiseksi massaksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunissa 15 minuuttia. Poista uunista ja anna jäähtyä  
  2. Vaniljatäyte

    • Vatkaa kylmä maito ja vaniljakastikejauhe. Anna kerman turvota vähintään 1 tunnin ajan.
    • Vatkaa kerma paksuksi. Sekoita yhteen maito-vaniljaseos ja kermavaahto (voidaan tehdä edellisenä päivänä).
  3. Omenakastike

    • Keitä omenat vedessä miedolla lämmöllä. Sekoita silloin tällöin. Sekoita, kunnes omenat alkavat pehmetä.
    • Lisää sokeri ja vanilja ja keitä uudelleen.
    • Anna kastikkeen viiletä. Säilytä jääkaapissa.
  4. Sokerikakku

    • Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, Maizena-maissitärkkelys ja leivinjauhe ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.
    • Peitä uunipannu leivinpaperilla ja levitä massa sille. Paista 165 asteessa 15–20 minuuttia uunista riippuen.
    • Anna jäähtyä.
  5. Tarjoilun yhteydessä

    • Levitä sokerikakkupohjan päälle ensi omenakastike, vaniljatäyte, muroseos ja koristele lopuksi vadelmilla
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu