Menu

Raaka-aineet

+

Pohja

  • Voi 120.0 g
  • Mantelijauhe 30.0 g
  • Tomusokeri 90.0 g
  • Kananmuna 1.0 kpl
  • Vehnäjauho 235.0 g

Crème Brûlée

  • Appelsiini 2.0 kpl
  • Täysmaito 450.0 ml
  • Kuohukerma 500.0 ml
  • Carte d'Or Crème Brûlée 1,25 kg / 11 L 135.0 g

Marinoitu appesiini

  • Appelsiini 5.0 kpl
  • Vaniljatanko 2.0 g
  • Cointreau-likööri 60.0 ml
  • Sokeri 50.0 g

Karamellisoitu appelsiini

  • Appelsiini
  • Ruokosokeri

...

Valmistus

  1. Pohja

    Sekoita sulatettu voi mantelijauheen, tomusokerin ja 175 g vehnäjauhojen kanssa. Sekoita kananmuna joukkoon. Lisää loput vehnäjauhoista. Painele taikina kakkuvuokaan. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita kakun päälle paino esim. kuivatuista herneistä. Paista 160 asteessa 10 minuuttia. Ota paino pois ja paista toiset 10 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Crème Brûlée

    Sekoita jälkiruoka-aines pieneen määrään maitoa. Kuumenna loput maidosta, appelsiinimehu ja -kuoret. Anna maustua ja siivilöi sitten kuoret pois. Llisää maito-jälkiruokaseos joukkoon. Kuumenna kunnes kiehahtaa. Lisää kerma ja kiehuta noin kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada massa kakun päälle. Anna hyytyä vähintään 6 tuntia.
  3. Marinoitu appesiini

    Leikkaa appelsiinin kuori-osa pois. Leikkaa appelsiinin liha segmenteittäin. Purista mehut leikatuista appelsiineista. Kiehauta appelsiinimehu, vaniljatangot, - siemenet, likööri ja sokeri. Jäähdytä. Vakumoi siirappi appelsiinin segmenttien kanssa. 
  4. Karamellisoitu appelsiini

    Leikkaa kuoret pois appelsiinista ja leikkaa ohuita viipaleita. Levittele appelsiinit pellille ja ripottele sokeria pinnalle. Paista uunissa 185 astetta 20 minuuttia. Nostele silpatille kuivumaan 65 astetta.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu