Menu

Esittelemme vuoden 3 suurinta menutrendiä

Finland trend

Vihreät Sankarit

Trend image

Kierrätä hävikki

FI trend

Pysy paikallisena

Vihreät Sankarit

Venytä luovuuttasi

Trendistä

Vaikka vihreillä proteiineilla onkin haasteensa maustamisessa, ne avaavat mahdollisuuksia uusille valmistustavoille ja yhdistelyvaihtoehdoille, ja tarjoavat edullisempia ainesosia. Kaikki on sallittua, joten venytä luovuuttasi ja lisää tekstuuria ja makua papuihin, linsseihin ja vihanneksiin sekä muihin aineksiin ja tuo vihreitä sankareita ruokalistalle.

On tärkeää muistaa, että riippumatta ruokalajista, ravitsemuksellinen tasapaino rasvojen ja vitamiinien välillä on aina olennaista. Pyrin rikastuttamaan vihreitä ruokalajejani jollakin, jossa on runsaasti B12-vitamiinia.

On tärkeää muistaa, että riippumatta ruokalajista, ravitsemuksellinen tasapaino rasvojen ja vitamiinien välillä on aina olennaista. Pyrin rikastuttamaan vihreitä ruokalajejani jollakin, jossa on runsaasti B12-vitamiinia.

Magnus Rydberg, 

Kokki, Unilever Food Solutions

Recipe image

Vihreät Sankarit -resepti

Korean Poke Bowl

Tämä korealainen tulkinta klassisesta hawaijilaisesta kotiruoasta on terveellinen värien ilotulitus, joka asettaa vihannekset etusijalle. Annosta voidaan muunnella loputtomiin ja voit yhdistellä ravintolassa olevia aineksia kauden vihreään proteiiniin. Resepti saattaa vaikuttaa pitkältä, mutta suuri osa siitä voidaan valmistaa etukäteen parhaan maun ja raikkaan tarjoilun takaamiseksi!

Kierrätä hävikki

Maksimoi resurssit

Trendistä

Tehokas strategia tämän saavuttamiseksi on luoda pienempiä menuja. Huolellisesti koottu menu helpottaa varastonhallintaa ja minimoi tuoreiden tuotteiden tarpeen. Se myös mahdollistaa suuremman vapauden tutkia omaa luovuutta ja tarjota vieraille tunteen, että heillä on edelleen paljon valinnanvaraa pienemmällä kustannuksella verrattuna pelkästään pääruokiin keskittyvään menuun.

Raaka-aineiden jalostaminen sesongin mukaan, kuten fermentointi, säilöntä, suolaus ja kuivaus, on kestävää ja pidentää sesonkia. Annoskoon huomioiminen on tärkeää ruokahävikin vähentämiseksi ja kestävän keittiötalouden ylläpitämiseksi. Tarkista, kuinka monta ruokalajia sinulla on listalla, ja jätä aina tilaa joustavuudelle, kun suunnittelet uutta menua.

Raaka-aineiden jalostaminen sesongin mukaan, kuten fermentointi, säilöntä, suolaus ja kuivaus, on kestävää ja pidentää sesonkia. Annoskoon huomioiminen on tärkeää ruokahävikin vähentämiseksi ja kestävän keittiötalouden ylläpitämiseksi. Tarkista, kuinka monta ruokalajia sinulla on listalla, ja jätä aina tilaa joustavuudelle, kun suunnittelet uutta menua.

Martina Danielsen

Kokki, Unilever Food Solutions

Recipe image

Kierrätä hävikki -resepti

Paahdettu suippokaali sitruunalla ja siemenillä

Ei riitä, että kaali on yksi trendikkäimmistä vihanneksista, se myös kestää säilytystä, on uskomattoman monipuolinen keittiössä ja täydellinen uunissa valmistettavaksi. Jos sinulla ei ole käytettävissäsi suippokaalia, muutkin kaalit käyvät tähän reseptiin. Rapea siemensekoitus toimii hyvin päällisenä melkein mihin tahansa. Tässä se antaa ylimääräistä rapeutta sekä tekstuuria pehmeälle ja makealle kaalille.

Pysy paikallisena

Käytä tarinankerrontaa

Trendistä

Tietämys ruoan alkuperästä ja taustatarinasta parantaa myös asiakaskokemusta ja osoittaa, että olet tarkka yksityiskohdista ja välität alueestasi. Tämä vaatii sinulta hieman luovuutta myynninedistämisessä, mutta antaa sinulle paremmat mahdollisuudet tuoda esiin oma ainutlaatuinen leimasi menussa ja erottua muista.

Paikallisten raaka-aineiden hyödyntäminen on hyvä keino palata perinteisiin vihanneksiin, joita ei nykyään käytetä niin usein. Monet ravintolat menevät tähän suuntaan, ja en sanoisi, että se on trendi, vaan pikemminkin tullut jäädäkseen. Ainoa haaste voi olla, että se on suhteellisen kallista, mutta jos suunnittelee menun paikallisuuden ympärille, se voi olla todellinen pelinmuuttaja sekä keittiössä että lautasella.

Paikallisten raaka-aineiden hyödyntäminen on hyvä keino palata perinteisiin vihanneksiin, joita ei nykyään käytetä niin usein. Monet ravintolat menevät tähän suuntaan, ja en sanoisi, että se on trendi, vaan pikemminkin tullut jäädäkseen. Ainoa haaste voi olla, että se on suhteellisen kallista, mutta jos suunnittelee menun paikallisuuden ympärille, se voi olla todellinen pelinmuuttaja sekä keittiössä että lautasella.

Magnus Rydberg

Kokki, Unilever Food Solutions

recipe image

Pysy paikallisena -resepti

Haudutettua Peuran potkaa, puikulapyrettä ja black garlic -kastiketta

Tämä ruokalaji on kunnianosoitus kaikelle paikalliselle ja lähellä kasvatetulle, metsästä pöytään. Tee oma versiosi alueen riistaa ja perunaa hyödyntäen. Valkosipulin voi vaihtaa karhunlaukkaan, villiin sipuliin, joka on sesongissa toukokuusta kesäkuuhun ja jonka maku muistuttaa valkosipulia. Viimeistele annos paikallisten marjojen hyytelöllä. Täydellinen yhdistelmä murean ja hieman makean peuranlihan kanssa.

AI tips

AI ammattikeittiössä: Tehokas sparrauskumppani ja luovuuden lähde

Tekoäly (AI) keittiössä saattaa kuulostaa vielä hieman kaukaiselta tulevaisuudelta, mutta oikeasti se on jo täällä ja valmiina käytettäväksi. Vaikka et olisi vielä tutustunut tekniikkaan, voit aloittaa heti näillä nopeilla vinkeillä ja nikseillä.

Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu