Keittiömestarimme Martina on käyttänyt Knorr Professionalin uudistettuja ja tiivistettyjä fondeja valmistaessaan peräti kahdeksan lounasklassikkoa, jotka saavat yleensä runsaasti kiitosta ruokailijoilta. Lataa reseptikansio, katso videoita, tilaa fondeja ja ainesosia, ja ala ja kokata. Hyvää ruokahalua!
Martinan lounasklassikko - Nopea sienilasagne
Tämä annos rokkaa magiaa, kun sinulla ei ole aikaa hifistellä. Täydellinen valmistaa jo päivä ennen tarjoilua, mutta silti salamaa nopeammin tavalliseen lasagneen verrattuna.
Sienilasagnea ja tomaatti–lehtikaalisalaattia
Kasvislasagne, joka saa ihanan maun voimakkaasta Västerbotten-juustosta. Täydellinen sekä pääruokana että osana buffettia.
10 henkilölle
Ainesosat
Lasagne
- 300 g Knorr-Lasagnelevyjä
- 1,2 kg sieniä, tuoreena sekoitettuja metsäsieniä
- 250 g sipulikuutioita
- 100 g Knorr-maustetahna Bouquet de Provence
- 20 g Knorr Kasvisfonditiivistettä
- 150 g Västerbotten-juustoraastetta
- 5 dl maitoa
- 1 dl valkoviiniä
- 40 g MAIZENA-luomumaissitärkkelystä
- 40 ml vettä
- 50 g juoksevaa margariinia
- 10 g suolaa
- 3 g kuivattua timjamia
- 5 dl kermaa tai vastaavaa
Tomaatti–lehtikaalisalaatti
- 600 g lehtikaalia
- 400 g tomaattia
- 200 g punasipulia viipaloituna
- Paahdettua tattarirouhetta
- 6 g sormisuolaa
- 100 ml HELLMANS´S Citrus-vinaigrettea
Valmistusohjeet
Lasagne
1. Viipaloi sienet ja paista ruoanlaittorasvassa sipulin kanssa pari minuuttia. Käytä leveäpohjaista kattilaa. Lisää timjami ja valkoviini ja hauduta vielä pari minuuttia.
2. Lisää maito, kerma, Knorr-maustetahna Bouquet de Provence ja kiehauta.
3. Sekoita MAIZENA-luomumaissitärkkelys ja kylmä vesi. Sekoita kiehumisen aikana jatkuvasti. Hauduta pari minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kypsennyksen jälkeen raastettua juustoa.
4. Voitele uuninkestävä astia ja aloita sienikastikkeella ja vaihda sitten Knorr-lasagnelevyihin ja kastikkeeseen. Paista uunissa 190 asteessa noin 20–25 minuuttia.
5. Anna lasagnen levätä 30–40 minuuttia ennen tarjoilua.
Tomaatti––lehtikaalisalaatti
1. Paahda tattarirouhe kullanruskeaksi paistinpannussa tai uunissa.
2. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja aseta lautaselle yhdessä punasipulin kanssa. Ripottele puolet sormisuolasta.
3. Paista lehtikaalia uunissa 180 asteessa 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Martinan lounasklassikko - italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Martinan omassa suosikkiruoassa lihapulliin piiloutuu kiva yllätys, nimittäin riisi. Tulos? Hieman enemmän, hieman ravitsevampaa ja paljon maukkaampaa! Hyvä tomaattikastike, jolla on esityksemme tärkein rooli, saa hyvän maun muun muassa Knorr Professional -kanafonditiivisteestä.
Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Mehukkaat ja italialaiset mausteiset lihapullat maalaismaisessa tomaattikastikkeessa, ovat helppo tie valmistaa onnistunut lounas. Lihaa voidaan vaihdella maun ja budjetin mukaan. Saat maukkaita pullia sekä lampaasta että vähärasvaisesta sianlihasta.
10 henkilölle
Ainesosat
- 500 g jauhettua vasikanlihaa
- 500 g jauhettua kanaa
- 380 g kypsentämätöntä riisiä
- 20 g Knorr Professional Valkosipulia
- 20 g Knorr Professional Savustettu chilipyreetä
- 1 kananmuna
- 1 dl vettä
- 1 tl fenkolinsiemeniä, vasta jauhettuna
- 1 sitruunan kuori
- ½ tl oreganoa
- 14 g suolaa
- Mustapippuri, vasta jauhettuna
Tomaattikastike:
- 100 g sipulia hienoksi kuutioituna
- 30 oliiviöljyä
- 1 kg Knorr Tomatinoa
- 30 g Knorr-kanafonditiivistettä
- 15 g Knorr Professional Paahdettu chili -maustepyreetä
- 5 dl vettä
- 5 g suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 laakerinlehti
- sitruunamehua
- Mustapippuria, vasta jauhettuna
Tarjoiluun:
- Parmesan-juustoa
Valmistus
Lihapullat
Sekoita jauheliha, kypsentämätön riisi, maustepyreet, munat, vesi, kuivat mausteet, persilja ja sitruunan kuori yhtenäiseksi jauhelihataikinaksi. Pyörittele jauhelihasta pieniä lihapullia (laajentuvat kypsennyksen aikana!) ja laita ne voidellun GN-pellin päälle.
Tomaattikastikkeeseen
Kuullota sipuli öljyssä. Lisää maustepyreet, laakerinlehti, Knorr-kanafonditiiviste, sokeri ja vesi ja kiehauta. Maista ja säädä makua sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Lopuksi:
1. Kaada tomaattikastike lihapullien päälle (lisää vettä tarvittaessa).
2. Paista ruokaa yhdistelmäuunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kun lihapullien riisi on kypsää, ne ovat valmiita tarjoiltavaksi.
Tarjoillaan vastakypsennetyn pastan ja raastetun parmesaanin kanssa tai tuoreen, vihreän salaatin kanssa.