Kesä ei ole suinkaan loppu, vaikka kesäloma ehkä jo onkin. Jatka kesää uudistamalla kesämenusi muutamalla uudella terävällä annoksella. Ja meillä onkin sattumalta pari ehdotusta tässä alla. Hyvää ruokahalua ja pitkää, iloista kesää!
Grillattu Secreto Iberico “español”-glaseerauksella
Tätä lavan tienoilta löytyvää lihapalaa kutsutaan nimellä secreto iberico, mikä tarkoittaa “possun salaisuus”. Sen taisitkin jo tietää, mutta tiedätkö, mikä on todella hyvän secreto ibericon salaisuus? Glaze “español” Hyvää ruokahalua!
- 1000 g Secreto Ibericoa (porsas)
- suolaa
- glaze “español” katso tästä alta
Valmistus:
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Koska liha on vahvasti marmoroitunutta on hyvä, että se pehmenee hiukan ennen grillausta.
2. Suolaa liha joka puolelta ja grillaa nopeasti runsaalla lämmöllä. Huomaa, että tämä vaihe edellyttää aktiivista grillausta. Rasvan vuoksi hiilet voivat leimahdella.
3. Kun liha alkaa saamaan väriä, sivele se glazella ja grillaa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Anna lihan sitten levätä noin 10 minuuttia.
4. Leikkaa säikeiden poikki ohuiksi siivuiksi.
Glaze Espanole
- 8 g Knorr vähäsuolaista kanalientä
- 15 g valkosipulia hienoksi raastettuna
- 3 g tuoretta rosmariinia hienoksi silputtuna
- 6 g tuoretta timjamia hienoksi silputtuna
- 75 g oliiviöljyä
- 3 g espanjanpippuria hienoksi silputtuna
- 5 g sitruunankuorta hienoksi raastettuna
- 20 g tuorepuristettua sitruunamehua
- 15 g juoksevaa hunajaa
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset yhteen.
8 g Knorr Kyllingbuljong, lavsalt
15 g hvitløk, finrevet
3 g rosmarin, fersk og finhakket
6 g timian, fersk og finhakket
75 g olivenolje
3 g spansk pepper, finhakket
5 g sitronskall, finrevet
20 g ferskpresset sitronjuice
15 g honning, flytende
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingredienser.
Köyhät ritarit vaniljan, valkosuklaan ja puutarhamansikoiden kera
Köyhistä ritareista voi tulla todella loistelias jälkiruoka, varsinkin jos käytät kuten tässä briochea ja kuorrutat ne valkosuklaa- ja vanlijamascarponella ja kesäisillä mansikoilla.
Toast
- 1 (noin 500 g) brioche
- 220 g HELLMANN’S Real majoneesia
- 60 g vakiomaitoa
- 200 g vispikermaa
- 6 g vastajauhettua kardemummaa
- 5 g kanelia
- 100 g sirotesokeria
- 150 g voita paistamiseen
- 1 kg tuoreita puutarhamansikoita siivuina
- 200 g murskattuja unelmakakkuja
- 1 ruukullinen sitruunamelissaa koristeluun
Valmistus:
1. Halkaise brioce pituussuunnassa ja leikkaa se sitten poikittain 10 paksuksi palaksi.
2. Sekoita kulhossa majoneesi, maito ja kerma sileäksi tahnaksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, kaneli ja kardemumma.
4. Laita briochenpalat tahnaan ja kääntele kunnolla. Ravistele liika tahna pois.
5. Laita paistinpannulla voita ja lämmitä se kullanruskeaksi ja laita briochet pannulle. Kääntele usein, kunnes leipä on rapea ja kullankeltainen. Valele voisulalla paistamisen aikana.
6. Ota palat pannulta ja laita ne paperille. Kieräytä ne sitten sokerisekoituksessa.
Kokoa mascarponekreemillä (katso tästä alta), mansikoilla, unelmakakkumurskeella ja sitruunamelissalla.
Valkosuklaa- ja vaniljamascarpone
- 500 g mascarponea
- 300 g vispikermaa
- 1 bourbon-vaniljatanko
- 70 g valkosuklaata
Valmistus:
1. Vispaa kerma todella kevyesti.
2. Kääntele mascarpone kulhossa, kaavi sekaan vaniljatangon sisus ja revittyä valkosuklaata (käytä raastinraudan hienointa sivua).
3. Sekoita taikinalastalla ja kääntele vispattu kerma varovasti sekoitukseen. Aseta jääkaappiin kunnes on tarjoilun aika.