Älä pihistele mausteiden määrässä
Kasvipohjainen ruoka vaatii enemmän mausteita kompensoidakseen lihan tarjoamaa makua. Käytä aina runsaasti oikeita mausteita, jotka tuovat kasvisten parhaat maut esiin.
Paista, grillaa, paahda
Käytä tekniikoita, joiden tiedetään tuovan kasvisten parhaat maut esiin. Vihannesten paistaminen, grillaaminen tai paahtaminen tuovat esiin niiden parhaat puolet. Näin saat parhaan pohjan ruokalajeihin ja teet vaikutuksen asiakkaisiisi.
Lisää happamuutta
Toinen vinkki umamin lisäämiseen kasvipohjaiseen menuun on käyttää happamuutta ruokalajien maustamiseen. Etikka ja muut happamat ainesosat voivat pelastaa kasvipohjaisen aterian!
Aloita tutuista tulisista
Jos olet epävarma kasvipohjaisesta keittiöstä, kannattaa aloittaa vaikkapa aasialaisista tai intialaisista ruoista. Nämä keittiöt ovat jo tunnettuja runsaasti maustetuista ruoistaan, joten niiden avulla on helppo jäljitellä kasvipohjaisia versioita ja tutustua aiheeseen.
Kasvipohjaisessa keittiössä voit todella näyttää taitosi keittiömestarina. Voit käyttää itsellesi tuttuja tekniikoita – mutta korostetulla, kokeellisella ja leikkisällä tavalla. Kivaa kasviskokkailua!