Menu

Salaatit ovat kehittyneet jo kauas perinteisistä caesar-, caprese- ja coleslaw-salaateista. Nyt haluamme työskennellä kasvispohjaisten ruokien parissa hyödyntämällä sesongissa olevia paikallisia raaka-aineita tai lainaamalla ainesosia vapaasti maailman ruokakomeroista. Esillepano tapahtuu niin lisukkeina, makupaloina kuin pääruokinakin. Onnistuakseen useimmat ihmiset tarvitsevat kuitenkin hyvän salaattikastikkeen, joka sitoo salaatin maut yhteen ja korostaa annoksen tekstuuria. Tässä tulevat meidän maukkaat inspiraationlähteemme!

 

Buttermilk Ranch Dressing

Erittäin hyvä, mutta yksinkertainen kastike valkosipulista, Dijonista, yrteistä ja majoneesista.

  • 1,5 dl kirnupiimää
  • 3 rkl Crème Fraiche 38% -kermaa
  • 3 rkl Hellmann’s-majoneesia
  • 1 rkl Knorr Tahnamauste, Valkosipuli
  • ½ tl Maille Dijon -sinappia
  • Muutama tippa tabascoa
  • Muutama tippa valkoviinietikkaa
  • Hienoksi paloiteltua rakuunaa, ruohosipulia ja persiljaa
  • Suolaa ja pippuria

Buttermilk Ranch Dressing

  1. Sekoita kaikki ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravistele hyvin. Ranch-kastike parantuu ajan kanssa, joten valmista se päivää ennen kuin tarvitset sitä.

 

Uunissa paistettu valkosipulikastike

Uunissa paistetut valkosipulit ovat tämän makuräjähdyksen sytytin.

  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 15 ml öljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • 30g pinjansiemeniä
  • 1 limen mehu
  • 1 teelusikka seesamiöljyä
  • 2 teelusikka Flora Professional 60% -margariinia
  • 1 rkl Maille Dijon-sinappia
  • 1 teelusikka paloiteltuja kapriksia
  • 1 teelusikka ruskeaa fariinisokeria
  • 1 teelusikka valkoviinietikkaa
  • 250 ml vettä
  • 15 g Knorr Kasvisfondi, tiiviste
  • 250 ml vettä

Uunissa paistettu valkosipulikastike

  1. Leikkaa valkosipulinkynnet, paista öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääri valkosipuli leivinpaperiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 35-40 minuuttia. Anna valkosipulin jäähtyä ja pyyhi rasva pois.
  2. Laita valkosipuli, pinjansiemenet, limemehu, seesamiöljy, margariini, sinappi, kaprikset, ruskea fariinisokeri, kasvisfondi ja vesi tehosekoittimeen. Sekoita kermaiseksi seokseksi. Voit säädellä liemen määrää saadaksesi juuri sellaisen koostumuksen, jonka haluat.
  3. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

 

 

Paahdettu sitruunakastike

Mustennetut sitruunat ja yrtit hienossa emulsiossa

  • 4 isoa sitruunaa + yhden sitruunan kuori

  • 2 dl hyvää öljyä

  • Tuoretta basilikaa

  • Tuoretta persiljaa

  • Suolaa ja pippuria

 Paahdettu sitruunakastike

  1. Paloittele sitruunat kahtia ja paahda ne leikkuupuolelta, kunnes ne ovat ruskistuneet. Purista jäähtyneet sitruunat ja kaada mehu siivilän läpi kulhoon.
  2. Lisää tehosekoittimeen sitruunan mehu, sitruunan kuori, basilika, persilja ja suola. Lisää öljy hiljalleen. Mausta pippurilla. Anna jäähtyä.

 

Vinaigrette puutarhamansikoista, sitruksesta ja unikonsiemenistä

  • 3 dl soseutettuja puutarhamansikoita
  • 30 ml tuoretta sitruunamehua
  • 30 ml hyvää öljyä
  • 1 ruokalusikka unikonsiemeniä
  • Suolaa

 

  1. Sekoita puutarhamansikat, sitruuna ja öljy.
  2. Kaada kastike kuppiin ja sekoita mukaan unikonsiemenet. Mausta suolalla.

Vegaanisia kastikkeita varten tilaa HELLMANN`S Vegaanimajoneesi. Täältä löydät muita vegaanituotteita valikoimistamme.

Hyvä salaatti maistuu aina!

Hyvä salaatti maistuu aina!

Lataa reseptivihko
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu