Menu

Raaka-aineet

+

Perunavelli

  • Peruna, puikula 300.0 g
  • Täysmaito 6.0 dl
  • Voi 100.0 g
  • Suola 10.0 g

Kaalikääryleet

Haudutusliemi

  • Knorr Professional Fond Kana 1L 5.0 dl
  • Siirappi 50.0 dg
  • Voi 50.0 dg

...

Valmistus

  1. Perunavelli

    • Kuutioi peruna ja keitä täysin kypsäksi maidossa
    • Paseeraa kypsä peruna siivilän lävitse ja sekoita joukkoon maito, voi ja suola peruna.
    • Voit myös tehdä keiton soseuttamalla sauvasekoittimella, mutta älä soseuta liian kauan jotta perunan rakenne ei mene liisteriksi.
    • Tarkista maku ja keiton rakenne ja ohenna tarvittaessa.
    • Paista perunan kuoret rapeiksi rasvakeittimessä ja käytä annoksen päällä koristeena
  2. Kaalikääryleet

    • Sekotia suikaloitu kaali, maustepippuri, timjamitahna, ohra, rama ruoka, kanajauheliha kanaliemijauhe ja siirappi sekaisin yhdeksi massaksi.
    • Jaa seos tasan kaaalin lehtien sisälle, rullaa kääryleiksi ja aseta vuokaan
    • Kiehuata haudutusliemi (ohje alla) ja kaada liemi kääryleiden päälle.
    • Kypsennä uunissa 150 asteessa 1,5 tuntia jotta kaalin rakenne on täysin pehmentynyt
  3. Haudutusliemi

    • Kaalikääryleiden haudutusliemi
  4. Annoksen kokoaminen

    • Kokoa annos laittamalla perunakeittoa lautasen pohjalle, kääryle päälle ja koristele annos jäisillä puolukoilla. 
    Vinkki: Voit annostella keiton sifonin kanssa jolloin saat rakenteesta todella kuohkean 
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu