Menu

Raaka-aineet

+

Paistettu ankanrinta

  • Ankan rintafilee 10.0 kpl
  • Rosmariini
  • Timjami
  • Voi
  • Suola
  • Mustapippuri myllystä jauhettu

Sauce Bigarade

Haudutettu kaali

  • Savoykaali 2.0 kpl
  • Lehtikaali 100.0 g
  • Savoykaali 100.0 g
  • Tryffelipaste 10.0 g
  • Voi 10.0 g
  • Sitruunatimjami 5.0 g
  • Suola
  • Mustapippuri myllystä jauhettu

Pikkelöidyt sipulit ja kanttarellit


Bocuse d´Or assistentti Aino Kasanen valmistaa herkullisen annoksen ankanrinnasta ja Sauce Bigarade kastikkeen Knorr Professional Vasikanlihafondista.

...

Valmistus

  1. Paistettu ankanrinta

    Paista suolalla ja pippurilla maustettu Ankanrinta aloittaen kylmältä pannulta paistamisen, nahkapuoli alaspäin. Tämän jälkeen lisää lämpö täysille ja paista rapea nahka. Käännä rinta ja paista toinen puoli, lisää pannulle voi sekä yrtit. Siirrä paistettu ankanrinta pellille ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 6 min tämän jälkeen siirrä vetoon odottamaan leikkausta.
  2. Sauce Bigarade

    Karamellisoi sokeri vaaleaksi karamelliksi. Lisää grand marnier likööri ja keitä puoleen, Lisää tämän jälkeen sitrusmehut ja keitä puoleen. Lopuksi lisää Knorr Professional VASIKANLIHAFONDI ja keitä myös tämä puoleen kunnes saat kastikemaisen tekstuurin. Lopussa lisää vielä pieneksi leikattua kylmää voinoppaa koko ajan vatkaten jotta saat pienen kiillon kastikkeeseen. Mausta lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  3. Haudutettu kaali

    Irroita savojikaalista uloimmat lehdet ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä ja siirrä kylmään veteen. Leikkaa sillä välin lehtikaalista ja savojikaalin keskiosasta ohutta suikaletta ja hauduta se voissa. Mausta Haudutettu kaali tryffelipastella, sitruunatimjamilla, suolalla sekä mustapippurilla. Kun kaali on tarpeeksi kypsää siivilöi ylimääräinen neste pois ja anna täytteen jäähtyä. Kuivaa ryöpätyt savojikaalin lehdet hyvin käsipapereiden välissä ja ala täyttämään lehtiä täytteellä. Kääri lehdet rulliksi ja kelmuta tiukasti jotta täyte pysyy sisällä. Aseta kaalirullat kylmään ja lämmitä uunissa 100c noin 10 min. Tohota kevyeesti pinta ja viimeistele yrteillä.
  4. Pikkelöidyt sipulit ja kanttarellit

    Keitä ensin etikkaliemi eli etikka, suola ja sokeri. Anna liemen jäähtyä. Tällä välin kuori sipulit ja putsaa sienet. Halkaise sipulit kahtia ja vakumoi sipulit sekä sienet etikkaliemen kanssa erillisiin pusseihin. Kypsennä sipuleita 100 asteisessa höyryssä koosta riippuen noin 4-8 min, jäähdytä. Valuta molemmat ja tohota sipuleihin hiillostunut pinta. Mausta pinta suolalla ja pippurilla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu