Menu

Raaka-aineet

+

Pata

  • Naudan etuselkä 1500.0 g
  • Rypsiöljy 60.0 ml
  • Suola
  • Mustapippuri myllystä jauhettu
  • Herkkusieni, kokonainen 800.0 g
  • Lämminsavustettu porsaan ulkofilee 400.0 g
  • Hillosipuli 400.0 g
  • Rypsiöljy 90.0 g
  • Punaviini 500.0 ml
  • Timjami 5.0 g
  • Valkosipuli 5.0 g

Naudanliha bourguignonin pohjana minulla on klassinen hyvä punaviinikastike, jossa on jämäkämpi maku. Suuri osa salaisuudesta piilee savustetussa sianlihassa, sienissä ja paistetussa sipulissa. Muutoin käytän uunia ruoanlaittomenetelmänä. Ruoka laitetaan uuniin illalla ja otetaan pois aamulla. Siitä tulee ihanan hyvää. 
 /Daniel Müllern  

...

Valmistus

  1. Pata

    Leikkaa liha isoiksi 4 x 4 cm:n paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista liha korkealla lämmöllä ruokaöljyssä. Sen tulee olla oikean värinen. Laita syrjään. Paista sienet, porsaan ulkofilee ja sipuli kullanruskeiksi ruokaöljyssä – mieluiten isossa valurautakattilassa. Lisää punaviini, valkosipuli ja timjami. Anna viinin redusoitua puoleen. Lisää Knorr Professional DEMI-GLACE. Lisää liha ja peitä voipaperilla ja kannella Laita uuniin 90 asteeseen noin 10 tunniksi. Lihan pitäisi tuntua todella pehmeältä. 
    Tarjoile pata runsaan, herkullisen perunasoseen ja hienonnetun persiljan kera
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu