Menu

Raaka-aineet

+

Peuranpaisti

  • Peuranpaisti 1.5 kg
  • Suola 20.0 g
  • Voi
  • Timjami

Puikula- sinappimuusi

  • Peruna, puikula 1.5 kg
  • Voi 250.0 g
  • Täysmaito 400.0 ml
  • Suola 10.0 g
  • Dijon sinappi, kokojyvä 20.0 g

Juuresnoppa

Riistaliemi

Kuusiöljy

  • Rypsiöljy 300.0 ml
  • Lehtipersilja 100.0 g
  • Kuusenkerkkä 50.0 g

Peura ja peruna sopivat täydellisesti yhteen, Tämän annoksen kruunaat kuusiöljyllä ja erityisen maukkalla riistaliemestä tiiviiksi keittyllä kastikkella.

...

Valmistus

  1. Peuranpaisti

    • Kuumenna paistinpannu kuumaksi keskilämpöiseksi
    • Lisää voi pannulle ja ruskista paistin pinnat kauniin ruskeaksi voi vaahdossa. Lisää lopuksi pannulle muutama oksa timjamia.
    • Kypsennä paisti uunissa 80 asteessa kunnes paistin sisälämpö on 52 astetta. Voit kypsentää paistin haluaamaasi lämpötilaan 
    • Nosta paisti vetäytymään 15 minuutiksi vetokaappiin 
  2. Puikula- sinappimuusi

    • Laita kaikki ainekset suolaa ja sinappia lukuunottamatta vakuumi pussiin ja kypsennä 100 asteessa kunnes perunat ovat kypsiä.
    • Kaada perunat siivilään ja ota liemi talteen.
    • Paseeraa perunat ja sekoita perunoiden liemi joukkoon vähän kerrassaan, sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa voita ja maitoa. 
  3. Juuresnoppa

    • Laita juurekset ja voisula vakuumipussiin ja sulje pussi (voit myös ryöpätä ja paistaa juureskuutiot voisssa).
    • Kypsennä juureksia 80 asteessa noin 15 min.
    • Siivilöi liemi pussista talteen ja jäähdytä. Voit myös jäähdyttää juurekset vakuumipussissa ja lämmittää tarpeen mukaan.
    • Kuori liemen päältä rasva talteen ja paista esilelaitettaessa juuresnopat kuumalla pannulla rasvassa. 
    • Mausta suolalla ja maille viinietikkalla 
  4. Riistaliemi

    • Paahda sipulit ja sienet pannulla.
    • Possauta etikka joukkoon.
    • Lisää riista fondi ja keitä siten että jäljellä on noin 5dl
    • Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon mustaherukka, katajanmarja ja pippurit, anna hautua 30min
    • Siivilöi ja viimeistele peura annos liemellä
  5. Kuusiöljy

    • Ryöppää lehtipersilja ja kerkät nopeasti kuumassa vedessä, jäähdytä jäävedess.
    • Purista kuivaksi ja laita blenderiin, lisää öljy ja laita blenderi päälle
    • Lisää tarpeen mukaan öljyä jotta saat öljyn pyörimään kunnolla.
    • Pyöritä blenderissä kunnes väri syvän vihreä noin 10min.
    • Valuta karitaliinalla vuoratun siiviliän läpi
    • Laita purstoin pussiin ja jätä roikkumaan jotta öljy ja kiinto aineet erottuvat.
    • Valuta pussista neste pois ja ota öljy talteen.
    • Viimeistele annos öljyllä
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu