Menu

Raaka-aineet

+

Kasvikset:

  • Peruna 5.0 kg
  • Sipuli 2.5 kg
  • Kukkakaali 5.0 kg
  • Kesäkurpitsa 2.5 kg
  • Flora Aromiöljy 2,4 L 0.3 l
  • Suola 50.0 g
  • Aprikoosi, kuivattu 0.7 kg
  • keitettyjä ja huuhdottuja kikherneitä 0.9 kg

Kastike:

Viimeistely:

  • Korianteri, tuore 100.0 g
  • Rama Professional Fraiche 24 % maitopohjainen kasvirasvasekoite 1L 1.5 l

Tagine tai tajine on sekä kannellisen savipadan että siinä valmistetun ruoan nimi. Tajine on alun perin Marokosta kotoisin, josta tämä valmistustapa on levinnyt Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään. Tämä mausteinen kasvisversio sopii niin arkeen kuin juhlaan.

...

Valmistus

  1. Kasvikset:

    • Lohko perunat reiluiksi lohkoiksi ja leikkaa sipulit suikaleiksi. Sekoita joukkoon öljyä ja suolaa. Paahda kiertoilmauunissa + 180 C.ssa uunissa kypsäksi noin 20-25 minuuttia.
    • Leikkaa kukkakaalit isoiksi paloiksi ja kesäkurpitsat lohkoiksi. Sekoita joukkoon öljyä ja suolaa. Paahda myös nämä kasvikset +180 C:ssa uunissa noin 10 minuuttia.
    • Yhdistä kasvikset ja lisää joukkoon valutetut ja huuhdotut kikherneet sekä kuivatut aprikoosit.
  2. Kastike:

    • Freesaa kuivamausteita parin minuutin ajan Aromiöljyssä.
    • Lisää vesi, Tomatino ja maustepyreet. Kuumenna ja anna hautua viiden minuutin ajan.
    • Sekoita MaizenaSnowflake pieneen tilkkaan vettä ja sekoita se kiehuvaan nesteeseen.
    • Keitä pari minuuttia, kunnes kastike on suurustunut.
    • Kaada kuuma kastike paahdettujen kasvisten päälle.
    • Voit valmistaa kastikkeen edellisenä päivänä ja jäähdyttää.Kuumenna sitten kastikettamenekin mukaan.
    • Yhteen 1/1 GN-vuokaan tulee noin 1,6 l kastiketta.
  3. Viimeistely:

    • Koristele annos tuoreella korianterilla tai vaihtoehtoisesti persiljalla.
    • Tarjoile pata Knorr Fraichen ja couscousin tai keitetyn riisin kera.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu