Menu

Raaka-aineet

+

Kananpoika:

Punajuuri:

  • Punajuuri 1.2 kg
  • Merisuola, karkea 500.0 g

Viinietikka-kanakastike:

  • Salottisipuli 200.0 g
  • Timjaminoksa 2.0 kpl
  • Valkoviini 0.2 l
  • Knorr Professional Fond Kana 1L 0.4 l
  • Sitruuna 3.0 kpl
  • Sokeri 10.0 g
  • Suola 10.0 g
  • Voi, normaali suolainen 100.0 g

Ruotsin kokkimaajoukkueen resepti

...

Valmistus

  1. Kananpoika:

    Mausta kananpojan paistit valkosipulilla, persiljalla, suolalla ja mustapippurilla. Ruskista lihat paistinpannulla ja nosta ne uunipellille odottamaan loppukypsennystä. Kypsennä juuri ennen tajoilua 180 c uunissa 12 minuuttia.
  2. Punajuuri:

    Paahda punajuuret suolapedillä 160-asteisessa uunissa noin 1-1 ½ h tai kunnes ovat täysin kypsiä. Kuori ja lohko punajuuret. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiillota aromiöljyllä.
  3. Viinietikka-kanakastike:

    Freesaa sipuleita ja timjamia muutama minuutti kattilassa. Lisää valkoviini ja keitä, kunnes nestettä on puolet jäljellä. Lisää kanafondi ja keitä puoleen. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta sitruunankuoret hienoksi ja fileoi sitruunat. Paloittele sitruunafileet pieniksi paloiksi ja graavaa ne sokerilla sekä suolalla. Ruskista voi kattilassa 165 asteeseen. Sekoita kanakastike, sitruunan kuoret ja sitruunan fileet sekä ruskistettu voikastikkeeksi juuri ennen tarjoilua.
  4. Kasvispaistos:

    Pese ja valuta pinaatit hyvin. Leikkaa kaksi salottisipulia ohuiksi viipaleiksi. Kuullota pinaatti nopeasti sipuliviipaleiden kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.Raasta vuohenjuusto annoksen päälle ennen tarjoilua.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu