Menu

Raaka-aineet

+

Vasikka:

  • Vasikan Entrecote 1.7 kg
  • Flora Aromiöljy 2,4 L
  • Timjaminoksa 5.0 kpl
  • Valkosipuli 30.0 g
  • Suola ja mustapippuri

Dijon-majoneesi:

  • Hellmann's Real Majoneesi 2 L / 1,85 kg 200.0 g
  • Maille Dijon Originale Sinappi 6 x 865g 30.0 g
  • Sitruunamehu, tuorepuristettu
  • Suola

Mustikkakastike:


Suomen kokkimaajoukkueen resepti

...

Valmistus

  1. Vasikka:

    Laita vasikan entrecôte yhdessä öljyn ja mausteiden kanssa vakumipussiin. Kypsennä sous vide -menetelmällä 58 asteessa vedessä tunnin ajan. Siirrä matalalämpöuuniin 50 asteeseen ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Avaa pussi ja kuivaa liha. Leikkaa liha annospaloiksi ja grillaa pihvit molemmin puolin juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Dijon-majoneesi:

    Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Mausta.
  3. Mustikkakastike:

    Kiehauta viini, vesi ja sokeri. Ota kattila liedeltä ja lisää mustikat. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siivilöi marjat ja säästä ne. Keitä neste siirappimaiseksi ja lisää vasikkafondi. Keitä kasaan, kunnes kastikkeen rakenne on sopiva. Siivilöi ja lisää mustikat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tuotteet
Reseptit
Suosikit
Menu